Fit Tammiston tiedote koronavirukseen liittyvistä asioista

Fit Tammiston tiedote koronavirukseen liittyvistä asioista

Hyvä asiakkaamme, koronavirustilanne on muuttunut viime päivien aikana maailmalla ja tämä ikävä asia on herättänyt kysymyksiä myös kuntosaliasiakkailtamme.
Fit Tammiston tiloissa ei ole tavattu koronavirustartuntoja. Kuntokeskus on auki normaalisti mutta seuraamme viranomaisten ohjeistuksia.

Asiallista ja oikeaa lisätietoa koronaviruksesta löydät viranomaisohjeistuksesta, josta Suomessa vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). https://thl.fi

Seuraamme keskuksessamme tilannetta tiiviisti ja huomioimme huolellisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamat ohjeistukset ja kehotukset kaikissa koronavirukseen sekä muihin tartuntatauteihin liittyvissä asioissa.

Olemme keskuksessamme panostaneet lisää tammikuun lopusta alkaen hygienian ylläpitoon ja parantamiseen liittyviä toimenpiteitä ja laitteiden desifiointia.
Siivousta ja laitteiden desifiointia lisättiin maaliskuun toisella viikolla vielä entisestään.


THL:n 10.3. päivittämän tiedotteen mukaan uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. 
Koronavirukset eivät kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. 
Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu.
Uusi koronavirus voi tarttua ihmisestä toiseen. 
Tartuntaketjuja on todettu perheenjäsenten välillä ja terveydenhuollon henkilöstöllä. Taudin itämisajaksi on arvioitu 2-12 päivää, keskimäärin noin 4-5 päivää. 

Sinä voit omalla toiminnallasi tehokkaasti vaikuttaa, nyt ja tulevaisuudessa, hyvän salihygienian edistämiseen yhteisissä tiloissamme. Tässä on sinulle asiasta muutama pointti:
- Sairaana ei saa koskaan treenata. 
- Noudata aina hyvää käsi-, aivastus- ja yskimishygieniaa.
- Pese aina kädet huolellisesti, kun tulet ulkoa sisätiloihin, wc-käynnin, yskimisen, niistämisen tai aivastamisen jälkeen.
- Hyödynnä tarvittaessa käsidesiä. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
- Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla, kun yskit tai aivastat. 
- Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina heti roskiin.
- Pyyhi käyttämäsi laitteet ja välineet treenin jälkeen siihen varatuilla puhdistusvälineillä.
- Suosittelemme käyttämään myös treenihanskoja.
- Käytä omaa hikipyyhettä.
- Suosittelemme, että etenkin suurentuneilta koronariskialueilta palanneet matkailijat pitäisivät taukoa treeneistään kahden viikon ajan. 


Ajankohtaisen tilanteen THL:n määrittämistä riskialueista voit katsoa THL:n sivuilta.

Hyvää ja turvallista treenikevättä toivottaen!

Riku Kärkkäinen
Fit Tammisto

Lue lisää THL:n verkkosivuilta
https://thl.fi

Kaikki uutiset →