Yksilövalmennuspalvelu. 

Suomalainen innovaatio

 

Fustra-harjoittelu on suomalainen innovaatio, joka on valittu vuoden liikuntatuotteeksi Suomessa 2012. Se on ainoa tutkittu ja standardisoitu tuote, joka tuottaa tuloksia paikkakunnasta ja ohjaajasta riippumatta.

Suomalaiset huipputrainerit ovat kehittäneet Fustra -harjoittelumenetelmän Jarkko Kortelaisen johdolla Ruotsissa vuonna 2005. Menetelmän avulla on parannettu tuhansien ihmisten niska-hartiaseudun ja selän ongelmia (UKK-insituutin tutkimus). Sen avulla on myös laihdutettu menestyksekkäästi. Lisäksi huippu-urheilijat ovat hyötyneen Fustra-harjoittelusta, sillä sen avulla he ovat pystyneet parantamaan jo ennestään huikeita tuloksiaan.

Fustra – muokkaa, hoivaa, huoltaa ja vahvistaa.

Fustra on harjoittelumuoto, jossa kiinnitetään erityistä huomiota kehon virheasentojen korjaamiseen, liikkuvuuden parantamiseen sekä keskivartalon vahvistamiseen. Ohjaajan avulla opit harjoittelemaan oikeaoppisesti, niin että juuri oikeat lihakset saadaan aktivoitua ja liike tehoaa sinne minne on tarkoituskin. Fustran avulla ryhti suoristuu ja niska-hartiaseudun kivut ovat pian historiaa!

Fustra-ohjaus sopii erinomaisesti kuntoilua vasta aloittelevalle, mutta myös koko ikänsä liikkuneet ovat hämmästyneet huomattuaan, kuinka paljon Fustra opettaa omasta kehosta ja sen hallinnasta.

Fustra vaikuttaa monipuolisesti

Fustra on harjoitusmetodi, jonka avulla parannetaan monia yleisiä vaivoja sekä saavutetaan vahva ja kevyt keho.  Fustra kehittää etenkin keskivartalon lihaksistoa, joka tukee selkärankaa. Vahva keskivaratalo on ihmisen peruspilari, jonka hyvinvointi heijastuu kaikkeen tekemiseen. Nykyajan ihminen käyttää epätasapainoisesti lihaksiaan, koska istumme paljon tietokoneella ja arkiaskareemme eivät kuormita kehoa monipuolisesti. Monet kärsivätkin lihasepätasapainon aiheuttamista vaivoista, kuten selkä- ja hartia- ja niskasäryistä. Niskan ja hartioiden kireys voi aiheuttaa pahimmillaan myös huimausta ja migreeniä.
 
Kehitä näitä osa-alueita Fustran konseptoitujen ohjelmien avulla!
 
Ohjaajat
 

Daniela Nyström
Fit Tammisto / Vantaa

Fustra-ohjaaja, cheertanssi-valmentaja

Hei, olen Daniela ja toimin Fustra-ohjaajana Fit Tammiston kuntokeskuksessa. Olen entinen kilpaurheilija ja taustaani kuuluvat mm. telinevoimistelu sekä menestyksekäs cheertanssi-ura.

Tällä hetkellä valmennan Fustran ohella cheertanssi-joukkuetta.  Pidän omaa kuntoani yllä ja treenaan kuntosalilla tavoitteellisesti.

Ohjaajana olen motivoiva, pirteä ja luotettava. Liikunnan ilo on kulkenut minulla mukana jo pienestä pitäen ja nyt on minun vuoroni jakaa sitä eteenpäin. Haluan löytää jokaiselle asiakkaalle treeneistä ilon, hien ja onnistumisen tunteen!

Vahvuudet valmentajana: kannustava, positiivinen ja tarkkaavainen
 

Santeri Mustala
Fit Tammisto / Vantaa

​​​​​​​

Fustra-ohjaaja

Olen toiminut Fustra-ohjaajana vuoden 2019 alusta, mutta alkusykäyksen sain jo Fustran alkutaipaleella. Oma matkani alkoi ensin asiakkaan asemasta. Liikkuvuuteni ja tukilihaksistoni eivät olleet pysyneet riittävällä tasolla sen aikaisiin harrastuksiini, potkunyrkkeily ja jalkapallo. Harrastukset vaihtuivat, mutta Fustra pysyi matkassa mukana. Tällä hetkellä harrastuksiini kuuluu kuntosali, padel sekä golf, joiden lisäksi kaikki mitä on tarjolla kyllä maistuu.

Ohjaajana koen olevani huumorintajuinen, ystävällinen, helposti lähestyttävä mutta myös vaativa. Jokainen asiakas on yksilö ja sen mukaan treenataan. Osan kohdalla hiki virtaa, eikä happi kulje, kun taas osan kanssa keskitytään täysin rauhalliseen tasapainoittavaan treenaamisen. Tärkeintä on, että molemmat saavumme ja lähdemme hyvällä mielellä!

Vahvuutena: vahva, lempeä, vaativa